Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2012 09:00 - Amor....
Автор: mystiquewoman Категория: Тя и той   
Прочетен: 5508 Коментари: 25 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image

AFTER ALL…. След всичко остава усещането за празнота, но и радост че се е случило точно по този начин. Безименен пясък покрива следите, а асфалта по новите пътища е по-твърд, изранява нозете но и ги калява да бъдат по-устойчиви. Птиците грачат зловещо и ти напомнят непрестанно, че Слънцето e угаснало, но когато Луната заблести, тиха ненатрапчива нежност те обгръща и ти припомня всички преживяни щастливи мигове, от топлината на които да скриеш в джоба си и да продължиш напред . Душата стене като неакордирано пиано, но ритъма на сърцето с  напредване на минутите, часовете и дните се успокоява и дарява сила. Облаците вече не са бели, но небето е все така синьо, а след време единствено има значение че протягайки ръце към него вярваш, че можеш отново да полетиш някога някъде....

MUCH POWER…. Душата винаги притежава силата да устои на бурите. Излиза в битките надянала бронята на съмнението, но времето вътре в нея и онова другото – поспряло за малко на кръстопътя към надеждата стопява страховете. Душата Винаги усеща правилният начин за случване на Съдбата. Силата да бъдем себе си не е даденост, а вечно предизвикателство да искаме все повече и повече от битието. Да искаме, разбрали мъдростта на смирението.

OUT OF THE ORDINARY WAY…. Необикновен е начинът, по който всеки от нас се случва на Земята. Поемаме първата глътка въздух и макар и несъзнателно вече сме заявили стремеж да Бъдем. Незабелязано творим чудеса всеки ден и несъзнателно-осъзнато помагаме на хората около нас да умножават своята вяра. Не очакваме да преборим смъртта, въпреки че сме мечтатели.  Оставяме собствените си звездни отпечатъци върху тялото на живота запазвайки всички поверени тайни на Земята далеч от влюбения поглед на Вселената.

RAIN IN THE STEPS…. Дъждът вали, тревата избуява, а в утрото оставени следи по-трудно някак оцеляват. Нашепват капките за минали лета, за мокри тичащи във тъмното тела, за светлосенките на лунна светлина оставили след себе си единствено разпръснат в тишината аромат от сладостта на дълго чакани целувки и тъга. Спомен за дъга и разговори с листата на крайпътната бреза, в кората на която са издълбани двете имена – на Той и Тя. Една звезда безцелно скитаща във търсене на любовта. А след дъжда нечакано родено настояще, в което някаква по-силна светлина помага да намериш Себе си.  

AIR LOVE…. Безгранично сливане на душите далеч от правила, очаквания, съмнения. Въздушни знаци изписали в синия простор с вятърни пръсти единствено  „Обичам те” и провокирали в сърцата усещане за скритата достатъчност. Укротяване на посоките при избора на траектории и тихичко смълчаване всеки път преди разсъмване когато най-непрогледно е, ала за влюбените е мига на пълно сливане.  Под водопад от падащи звезди безброй желания със тихо постоянство вървят към свойто сбъдване. Във приказната къща там на края на света са само двамата сред многото, преодолели дългото очакване, след всеки знак споходил ги във сънища.

MORE THAN A FEELING…. Не се е случвало преди и няма да се случи повече, когато Те изчезнат. Усещането за цялост е повече от чувството за принадлежност. Невидимата връзка между хората и събитията, която ни води едни към други и ни осъществява в един или друг момент, може да бъде усетена единствено ако желанията съвпадат, ако атомите се слеят докато трасират целенасочено през огромното безименно пространство на битието с единствената цел да осъществят сблъсък и раждане на Супер Нова. Повече от чувство е да имаш някого във своя малък микросвят без да си го докосвал физически. Повече от чувство е да обичаш и да се усещаш обичан, докато два паралелни свята те приближават и отдалечават от този, когото Вселената избра да бъде твой Пазител, единствено възможната Любов и мястото на истинска реалност в объркания свят на раздвоеност.

OUT IN THE FIELDS…. Някой избира да върви през полето, когато пътищата го объркат. Друг избира да върви през полето, за да срещне вълшебното слънчогледово момиче, което случва приказната любов докато се люлее на своята въжена слънчева люлка спусната от облаците.  Трети избира да върви през полето, защото само този път води до мястото до което смята, че си заслужава да стигне. В полето младостта е винаги неясна, но винаги остава вечно млада. В полето песента за трайните нестихващи копнежи докосва този, който трябва да я чуе, а после се пръсва на милиони златни кристали под ревнивото небе запазвайки тайната кое е правилно и кое грешно, но нашепвайки сред вятъра, че вярата в доброто сбъдва Съдбата.

ROLLING IN THE DEEP…. В дълбокото движенията си остават плавни.... Една вълна завинаги е във прегръдката на океана.... Писмо в бутилка търси своя получател....Рапаните говорят със безкрая.... А Истината е изписана на камък в бъдещето някъде по дългият ти път във края....



 


Тагове:   amor,   петостъпен,


Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. grigors - :)
05.09.2012 10:58
ПРЕКРАСНО! ПОЗДРАВИ !
цитирай
2. mystiquewoman - 1. grigors - :)
05.09.2012 12:10
grigors написа:
ПРЕКРАСНО! ПОЗДРАВИ !


Благодаря!
Поздрави и на теб!
:)
цитирай
3. findly - Здравей,
05.09.2012 12:46
обичам да те посещавам. Успяваш с думите да предадеш емоциите на душата.
... И винаги ме караш да се замислям повече, отколкото е желателно за мен:)
А тази песен ми е една от любимите!
Хубав, усмихнат ден:)))
цитирай
4. mystiquewoman - 3. findly - Здравей,
05.09.2012 13:00
findly написа:
обичам да те посещавам. Успяваш с думите да предадеш емоциите на душата.
... И винаги ме караш да се замислям повече, отколкото е желателно за мен:)
А тази песен ми е една от любимите!
Хубав, усмихнат ден:)))


Здравей, findly,
радвам се, че съм те докоснала.
Контактите ни с хората, под каквато и да било форма, са неизчерпаем източник на опит, на мъдрост, на вяра и надежда, но най-вече на Любов.
Пожелавам ти в дните да се замисляш съобразно твоята индивидуална потребност, а през по-голямата част от времето просто Да Обичаш всеотдайно, защото както каза един герой в един филм, който много харесвам и много плача всеки път, когато го гледам - "След всичко остава само любовта"....
Благодаря за пожеланието за деня. На теб също да ти е усмихнато и позитивно!
:)

ps : Направиха ми впечатление тези дни написаните доста акростихове в блога...
По някакъв своеобразен начин реших и аз да се включа в тази "вълна" - > виж първите буквички на всеки от абзаците.... и като логично окончание накрая на място си дойде клипа и песничката....
цитирай
5. findly - :)))
05.09.2012 13:46
Видях го:)))
"Да обичам всеотдайно!" - ще опитам...
цитирай
6. tili - Да,
05.09.2012 15:05
амор,амор. Но и всяка друга дума си е на мястото. Което рядко се случва по тези места.
Поздрави!
цитирай
7. mystiquewoman - 5. findly - :)))
05.09.2012 15:05
findly написа:
Видях го:)))
"Да обичам всеотдайно!" - ще опитам...


Да...
А иначе ето го Нино :
http://www.youtube.com/watch?v=Fq4i3WXVeTU

Танца на момичетата в клипа е много красив!
Поздрави и хубави почивни празнични дни!:)
цитирай
8. mystiquewoman - 6. tili - Да,
05.09.2012 15:14
tili написа:
амор,амор. Но и всяка друга дума си е на мястото. Което рядко се случва по тези места.
Поздрави!


Здравей, tlil!
И на мен ми е хубаво при теб Винаги, защото обичам да чета и да попивам красоти с очи!:)
Снимката с чадърите, стиховете на Далчев (четях нещо от Димчо Дебелянов и затова съм изцитирала в първия момент него - "Миг") и музиката от твоя пост за лятото ме докоснаха обичащо някак си.... и размислиха <-> размечтаха (за кой ли път)....
Поздрави и на теб и до скоро!

ps : И нещо специално за теб незнам как си с испанския, но и какво значение има винаги е хубаво да се пробва да се пее независимо дали си наясно какво казваш, а тук знаем че се говори за любов и само това е същественото... :)

Amor Amor - Nino lyrics

Amor, ya no corre sangre por mis venas
Amor, las cosas de la vida nos separaron
Amor, eres el sol que alumbra mi memoria,
Eres m&#237;a, me siento solito, abandonado del mundo.

Te necesito, yo te quiero,
Mi vida sin ti es un desierto,
Amor, amor, amor.

Amor, tu eres la estrella de mi cielo
Amor, quiero amarte con todo mi sentimiento,
Si, todo,
Amor, de terciopelo son tus caricias, tus caricias,
Te entrego
Te doy el amor que yo tengo muy dentro.

Te necesito, yo te quiero,
Mi vida sin ti es un desierto
Amor, amor, amor.

Amor eterno a mi lado,
Amor, contigo, contigo...
Amor, te doy mi amor.

Te necesito, yo te quiero,
Mi vida sin ti es un desierto
Amor!
*-:)
цитирай
9. chosen - :)
05.09.2012 15:14
Мхм.. "Някой избира да върви през полето, когато пътищата го объркат. Друг избира да върви през полето, за да срещне вълшебното слънчогледово момиче..."
цитирай
10. mystiquewoman - 9. chosen - :)
05.09.2012 15:22
chosen написа:
Мхм.. "Някой избира да върви през полето, когато пътищата го объркат. Друг избира да върви през полето, за да срещне вълшебното слънчогледово момиче..."


Привет, chosen,
това мхм като съгласие с тезата от изречението го разбирам!
Имаш ли някаква асоциация, защото аз знам какво съм имала впредвид, но.... е тайна!:)
Усмивка и на тебе и само да вметна eдно въпросване - кое от двете ти се случи в полето - обърканост или слънчогледовост?! :)
цитирай
11. tili - :))) Покрай френския
05.09.2012 16:16
долавям по нещичко, но ето един любим испанец, който го изрича без думи:)

http://www.youtube.com/watch?v=56Pn42_thFs&feature=colike
цитирай
12. chosen - :)
05.09.2012 18:08
И двете mystiquewoman, и двете са ми се случвали, но и самата фраза ме подсети за нещо друго, отделно че звучи хубаво. :)
Поздрави.
цитирай
13. hopfen - Какво ли не прави
05.09.2012 19:06
Любовта понякога с хората, може да събуди доста способности в тях, като например да изваят стих като този....
За ваятелите на подобни стихове:
Наздраве!
цитирай
14. monaliza121 - Привет, Mystiq!:)
05.09.2012 22:14
AFTER ALL... - остава парализираща болка.
MUCH POWER...- идва винаги след като си отиде тя.
OUT OF THE ORDINARY WAY...- тук си търсим нови болки.
RAIN IN THE STEPS...- опит за отрезвяване.
цитирай
15. mystiquewoman - 11. tili - :))) Покрай френския
05.09.2012 22:16
tili написа:
долавям по нещичко, но ето един любим испанец, който го изрича без думи:)

http://www.youtube.com/watch?v=56Pn42_thFs&feature=colike


Благодаря ти, tili,
обичам такива изпълнения!:)
Спокойна нощ и хубави почивни дни желая!

От мен това и усмивки:
http://www.youtube.com/watch?v=CHhif_yc-NA
цитирай
16. mystiquewoman - 12. chosen - :)
06.09.2012 10:35
chosen написа:
И двете mystiquewoman, и двете са ми се случвали, но и самата фраза ме подсети за нещо друго, отделно че звучи хубаво. :)
Поздрави.


Добро утро, chosen,
явно са ти се случвали много неща! :)
Един жокер от мен - в моето съзнание фразата е свързана с два похвата в изкуството - текст и музика :)
Надявам се да си открил слънчогледовото момиче и да си съумял да го задържиш близо до себе си! :)
Имах намерение да отговоря снощи, но се загледах в едно филмче, което обичам - "Странната съдба на Амели Пулен":)
Поздрави и за теб!
цитирай
17. mystiquewoman - 13. hopfen - Какво ли не прави
06.09.2012 10:44
hopfen написа:
Любовта понякога с хората, може да събуди доста способности в тях, като например да изваят стих като този....
За ваятелите на подобни стихове:
Наздраве!


Здравей, hopfen,
май най-често създава проблеми и терзания тая любов, но пък емоции са нужни в живота, иначе как ще усетим истински поеманите глътки въздух...
Наздраве и на теб! :)
Радвам се, че се отби!
цитирай
18. mystiquewoman - 14. monaliza121 - Привет, Mystiq!:)
06.09.2012 10:46
monaliza121 написа:
AFTER ALL... - остава парализираща болка.
MUCH POWER...- идва винаги след като си отиде тя.
OUT OF THE ORDINARY WAY...- тук си търсим нови болки.
RAIN IN THE STEPS...- опит за отрезвяване.


Привет, monaliza121,
благодаря ти за представената гледна точка.
Незнам защо като я прочетох и се сетих за песничката на Мариана Попова - Let me cry :)
Хубави почивни дни и поздрави!

http://www.youtube.com/watch?v=lb-LUSUKx0g
цитирай
19. casus - :)
06.09.2012 10:51
Благодаря ти, че ме "навести". Проследих те и така попаднах.... тук - в едно ПРЕКРАСНО място за съзерцание и размисъл!
цитирай
20. mystiquewoman - 19. casus - :)
06.09.2012 22:42
casus написа:
Благодаря ти, че ме "навести". Проследих те и така попаднах.... тук - в едно ПРЕКРАСНО място за съзерцание и размисъл!


Ами, освен да кажа добре дошъл, casus, друго не ми остава!
Ще се радвам ако намериш нещичко за себе си тук!
От време на време позволявам да бъда проследявана.... :)
Поздрави! :)
цитирай
21. mariniki - прекрасно е...
06.09.2012 23:29
повече от прекрасно...
поздравявам те..
цитирай
22. erato7 - Поздравление!
07.09.2012 08:04
"Единствената реалност - Любовта!"
mystiquewoman, напомняш ми на някой:)
цитирай
23. naidobriq - Удоволствие беше за мен да посетя блога ти!
07.09.2012 09:27
Доста се заседях.Хареса ми тук при теб.А песента прекрасна!
Поздрав с пожелание за весел уикенд!:))
цитирай
24. mystiquewoman - 21. mariniki - прекрасно е...
07.09.2012 18:41
mariniki написа:
повече от прекрасно...
поздравявам те..


Благодаря ти, mariniki!
Четох твоите последни стихотворения - много нежни, въздействащи, аз ти благодаря че ги споделяш тук....
Хубави почивни дни.
:)
цитирай
25. mystiquewoman - 22. erato7 - Поздравление!
07.09.2012 18:46
erato7 написа:
"Единствената реалност - Любовта!"
mystiquewoman, напомняш ми на някой:)


Привет, erato,
радвам се, че намина....
Няма да питам на кого ти напомням;)
Нищо във Вселената не се изгубва напълно....
Поста е провокиран от прочетения акростих при теб....
Прегръдки!:)
цитирай
26. mystiquewoman - 23. naidobriq - Удоволствие беше за мен да посетя блога ти!
07.09.2012 18:49
naidobriq написа:
Доста се заседях.Хареса ми тук при теб.А песента прекрасна!
Поздрав с пожелание за весел уикенд!:))


Здравей, naidobriq,
тук си е отключено и всеки може да идва и да си стои колкото му е приятно и интересно! На теб ти се радвам много, обичам позитивните хора.
Поздрави и винаги си добре дошла!:)
Усмихнат уикенд и на теб!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mystiquewoman
Категория: Музика
Прочетен: 259447
Постинги: 109
Коментари: 390
Гласове: 2463
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930